F.A.Q. Custom USB

Berapa harga mengikut GB?
Harga adalah mengikut saiz GB dan kuantiti tempahan yang anda perlukan. Anda hendaklah menghubungi kami untuk mendapatkan harga. Ini kerana harga pasaran chip pendrive berubah tidak menentu mengikut pasaran. Kami akan bagi anda harga terbaru mengikut pasaran semasa.

Berapa lamakah tempoh tempahan siap custom pendrive?
Kami perlu menyusun tempahan mengikut giliran. Tempoh masa siap custom pendrive normal kami tetapkan adalah 10 hari berkerja selepas memuktamadkan design dan membuat deposit. Untuk "urgent job", upah kerja tambahan akan dikenakan.

Berapakah bayaran untuk membuat tempahan?
Untuk pembelian tunai, bayaran sekurang-kurangnya deposit 50% dari nilai tempahan atau bayaran penuh. Jika tidak boleh membuat deposit, anda hendaklah memberikan kami LO/PO dari syarikat/jabatan anda. Tertakhluk diatas budi bicara.

Bagaimanakah cara membuat tempahan?
Semuanya boleh dibuat secara atas talian. Anda amat digalakkan menghantar Whatsapp/email kepada kami untuk memohon sebut harga. Selepas dipersetujui, kami akan berikan ada form tempahan yang perlu di isi untuk kami sediakan invois dan juga menyusun tempahan anda.

Kenapa perlu hantar Whatsapp/email?
Kami perlukan maklumat bertulis daripada anda untuk membuat rujukan mengenai permintaan dan juga perbincangan bersama anda. Jika hanya melalui panggilan telifon, segala butiran perbincangan tidak dapat di rekod, ini akan menyebabkan salah faham atau terlupa maklumat.

Apakah nombor whatsapp yang boleh dihubungi dan juga email?
Anda boleh terus tekan tulisan whatsapp dibawah jika anda sedang menggunakan telifon bimbit.

Azizi : 017 227 6737 WHATSAPP
Farid : 012 400 2823 WHATSAPP
Email : elektromania_shop@gmail.com

Bagaimanakah cara penghantaran?
Tempahan custom pendrive anda akan dihantar menggunakan perkhidmatan Poslaju ataupon GDex ke seluruh Malaysia. Jika anda berada berdekatan dengan kami, pihak kami bersedia untuk menghantar sendiri tempahan anda.

Adakah kualiti custom pendrive betul seperti yang ditulis?
Ya! Kami lakukan ujian kualiti untuk setiap custom pendrive yang kami keluarkan. Hati-hati dengan pendrive yang lebih murah kerana mungkin ianya TIRUAN!

Bagaimanakah pihak elektromania membuat ujian kualiti?
Anda boleh lihat video ini bagaimana elektromania menguji setiap pendrive keluaran kami.


Design siapa yang sediakan?
Design anda boleh buat sendiri, hanya ikot saiz yang diberi. Jika anda memerlukan kami untuk menyediakan design, kami sedia membantu. Untuk tempahan 100pcs ke atas upah design percuma.

Apakah saiz dan format design untuk custom USB card?
Untuk design boleh hantar dalam apa-apa format. Psd atau ai lebih digalakkan. Saiz design custom USB card adalah 8.35x5.25cm. Kalau boleh logo atau tulisan jgn rapat sangat dgn hujung design sebab saiz ni besa sikit dari kadnya. Jarakkan sekurangnya 0.5cm dari tepi kad.

Adakah terdapat limit warna yang boleh digunakan?
Tiada! Kami menggunakan teknik "FULL colour direct printing", ink yang sangat berkualiti dan tahan. Bukan sticker ya. Boleh lihat contoh ini.




Bolehkan kami buat seperti ID card?
Boleh. Sila maklumkan kepada kami terlebih dahulu.


Warranty berapa lama?
Warranty untuk chip adalah 12bulan. Kami akan gantikan terus yang baru (1 to 1).

Apa warranty yang boleh dituntut?
Jika berlaku masalah chip anda hanya perlu hubungi kami, dan menjelaskan permasalahan yang berlaku. Kami akan gantikan terus yang baru (1 to 1).

Adakah pihak elektromania syarikat berdaftar?
Ya! Kami berdaftar dengan SSM diatas nama Elektromania Sdn Bhd dan 100% syarikat milik bumiputra. Kami beroperasi di Bandar Baru Bangi, Selangor.

Berapa lama pengalaman pihak elektromania dalam membuat Custom USB?
Kami sudah berpengalaman sejak Januari 2014.




Custom USB PenDrives

"BOSANLAH DENGAN GIFT BIASA, SEKARANG NI DAH ADA GIFT CANGGIH NAK BAGI"


Tahukah anda...


Fakta! Kebanyakan orang tak pernah ambil tahu pon kualiti chip custom pendrive yang ingin beli. Boleh guna 100% macam pendrive biasa ke? Speed dia pulak macam mana? Selalunya mereka hanya utamakan harga yang murah sahaja.

Kami Yakin Anda Bukan Begitu..

Kami akan pastikan anda dapat pendrive yang berkualiti. Jangan risau, tahun 2018 ini sudah masuk lebih 4 tahun pengalaman kami buat Custom Pendrive ni.

"Dulu, Wan(Pegawai) asyik bagi pen buku kertas je. Bagi dekat orang pon, org letak sepah2. Macam tak hargai. Dah cari byk kedai cenderahati, jumpa benda sama jgk. Penatlah nak cari lagi. Jumpa page ELEKTROMANIA ni, terus tempah PENDRIVE dgn Farid. Printing clear habis. Bukan sticker beb."
~Hazwan, Pegawai, Kuala Lumpur.

"Puas hati pengetua bagi 'green light' order pendrive untuk cikgu2. Yelah, sekarang ni semua maklumat guna computerkan. Bila dapat hadiah pendrive, semua cikgu pon suka boleh simpan file dalam tu daripada dapat hadiah yg 'oldscholl'"
~Dzulkifli, Guru Selangor.

"Personalised design ni best betul. Terus proposed pada pengetua. Maka jadilah ID kami yg paling canggih. Ada USB pendrive yg sgt2 berguna."
~Zakiah, Guru JB.
"PAKAR CETAK PENDRIVE NO1 ANDA"

Kenapa kami?

KAMI CHECK KUALITI PENDRIVE SATU-PERSATU




APA KOMEN PELANGGAN KAMI


SILA WHATSAPP KAMI KERANA KAMI MEMERLUKAN SEGALA PERBINCANGAN KITA DI
REKOD KAN. INI MENGELAKKAN SALAH MAKLUMAT BERLAKU DALAM PROSES TEMPAHAN















Kepakaran kami adalah mencetak custom USB PENDRIVE CARD dengan design anda sendiri! Fokus kami untuk memberikan custom pendrive anda dengan kualiti terbaik!

🌟MOQ RENDAH! Untuk jenis kad, MINIMUM 1 keping je tau! Nak order untuk geng2 sendiri je pon boleh. Nak buat macam ID card? boleh sangat..
🌟Warranty chip 12 bulan. Xperlu risau kalau rosak nanti dah x boleh guna. Ada problem bagitahu je, kami exchange 1-to-1. 🌟Custom Design! Anda nak kami print design anda sendiri? Boleh je tak ada masalah. Hanya ikot saiz kami bagi je. Dah tentu design tu lain dari org lain kan.. 🌟Printing full colour! Nak Engrave/Laser pon boleh. Just bagi kami design je. Kami buat kan printing khas untuk tempahan anda. 🌟Saiz gb dari 1-64gb. Kami ada LEBIH 50 JENIS PENDRIVE YANG BOLEH PILIH bergantung kuantiti tempahan. Jadi kalau nak lain dari orang lain tiada masalah.


PERHATIAN!

================================

JIKA ANDA MEMENTINGKAN PENDRIVE BERKUALITI, KAMI YANG ANDA CARI!


Untuk tempahan dan maklumat lanjut


Azizi : 017 227 6737 WHATSAPP

Farid : 012 400 2823 WHATSAPP

(jika menggunakan handphone, tekan "whatsapp" di atas ini untuk terus whatsapp tanpa simpan nombor)

SILA WHATSAPP KAMI KERANA KAMI MEMERLUKAN SEGALA PERBINCANGAN KITA DI REKOD KAN. INI MENGELAKKAN SALAH MAKLUMAT BERLAKU DALAM PROSES TEMPAHAN

"PAKAR CETAK PENDRIVE NO1 ANDA"
Elektromania Sdn Bhd adalah syarikat 100% milik bumitputra.